Om GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint er et geologisk oplevelsescenter, hvor fortællingen om Danmarks Fødsel formidles.

Med udgangspunkt i kridtformationerne, der udgør Møns Klint, fortælles om de geologiske processer der har dannet klinten, flinten og fossilerne, om de dyr der levede på dannelsestidspunktet, og den nutidige natur,  som fortidens begivenheder har ført til.

GeoCenter Møns Klint bruger moderne formidlingsteknologi og personlig kontakt med guider for at give gæsterne den bedst mulige oplevelse og  størst muligt vidensmæssigt udbytte af besøget i udstillingen og på klinten.

Når gæsterne har købt billet til GeoCenter Møns Klint har de adgang til både udstillinger, 3D biograf og guidede ture og aktiviteter udendørs. Således kobles udstillingsoplevelserne med “ekspeditioner”  såsom fossiljagt på stranden, mountainbiketur i det bakkede istidslandskab  med videre, for at skabe en helhedsoplevelse af Møns Klint og for at give mulighed for oplevelser i al slags vejr.

I 2012 planlagde og udførte GeoCenter Møns Klint en dinosaurekspedition til Østgrønland, for at finde ‘Den første Dinosaur’, og mange andre spændende dyr fra Triastiden. Det blev til en udstilling der åbnede i 2013, og som på sigt skal ‘hjem’ til Grønland, når deres planlagte nye museum – i fremtiden – bliver klar til at tage imod den.

Dyrene fra Triastiden [Grønland] udgør startpunktet for dinosaurernes epoke – hvor dyrene fra Kridttiden [Møns Klint], udgør finalen umiddelbart inden dinosaurerne udslettes. De to udstillinger/epoker sætter derfor i fællesskab rammerne for hele dinosaurernes tid. 

GeoCenter Møns Klint ønsker til stadighed at udvikle sin viden om formidling og de oplevelser der tilbydes gæsterne, og det var derfor at samarbejdet om et didaktisk forskningsprojekt blev sat i værk med undertegnede.

I dag bruges den viden der kom ud af PhD-projektet aktivt, i udviklingen af nye udstillinger og formidlingsaktiviteter. 

Læs mere om GeoCenter Møns Klint på:

www.moensklint.dk

www.facebook.com/moensklint.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *